Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Olèrdola aprovarà un innovador i ambiciós programa de foment del lloguer assequible

El Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge té el propòsit de fer front a la pèrdua de població jove que marxa del municipi per no trobar a Olèrdola habitatge a preus més assequibles. Altres problemàtiques detectades són l'increment de les persones grans que viuen soles en habitatges poc adequats, la poca oferta de lloguer i els seus alts preus, la manca d'un parc d'habitatge públic i la baixa activitat promotora. L'alcalde, Lucas Ramírez, il·lustrava la dimensió de la problemàtica assenyalant que des del 2007 el 40% del jovent en edat d'emancipar-se ha marxat del municipi, passat a representar actualment un percentatge de població del 8%, quan ara fa 12 anys aquesta franja d'edat suposava el 20%.

elcargol.com 03/12/2019

La transformació de locals comercials en habitatges a Barcelona es triplica en els últims cinc anys

L'escassetat d'immobles de lloguer, la dificultat d'accés a l'habitatge i l'augment dels locals comercials buits han disparat les llicències de canvi d'ús. L'Ajuntament de Barcelona va concedir 63 llicències per transformar un local en habitatge el 2013, una xifra que pràcticament s'ha triplicat fins a arribar als 176 permisos el 2018. Entre gener i juny d'enguany, el consistori ha atorgat 116 llicències i la previsió és que les sol·licituds continuïn augmentant, segons el director de locals comercials de Forcadell, Xavier Aguilar. "Hem d'anar amb cura de no perdre el nostre teixit comercial. Un carrer sense comerços és més insegur, més fred, i converteix la ciutat en ciutat-dormitori", ha advertit.

ccma.cat 01/12/2019

La cooperativa d'habitatges de Cal Vidal ja ocupa edificis de la colònia

El projecte de masoveria urbana de Vidàlia segueix avançant i prop de deu persones ja viuen en els edificis de la colònia berguedana des de finals d'estiu. La idea va néixer el 2016, quan un grup de professionals de diversos àmbits (arquitectura, advocacia, consultoria, enginyeries renovables, etc.) van decidir dinamitzar l'antiga colònia tèxtil de Cal Vidal, que amb el pas del temps ha anat quedant obsoleta. Tot i això, no s'ha constituït en una cooperativa integral fins aquest any.

regio7.cat 17/11/2019

Turisme nega "opacitat" en el decret per regular els pisos amb habitacions turístiques

La direcció general de Turisme del Govern ha negat "opacitat" en el procés d'elaboració del decret que ha de regular, entre d'altres qüestions, les habitacions de lloguer. De fet, el director general ha dit a l'ACN que fins a 38 organitzacions han presentat al·legacions al projecte de nova normativa, entre elles l'Ajuntament de Barcelona, amb qui la direcció general assegura que s'ha reunit en fins a cinc ocasions. L'última va ser el 27 de març, abans de les eleccions generals i municipals. L'Ajuntament de Barcelona ha criticat aquesta proposta, que entén que identificarà "el lloguer d'habitacions com una nova tipologia d'allotjament turístic", segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme.

ccma.cat 15/11/2019

Barcelona afronta el repte d'encaixar nous tipus de vivenda

Algunes de les idees suggerides bateguen també a l'informe ?El repte de la vivenda', que a començaments d'any va presentar Barcelona Global després d'escoltar les veus de desenes de professionals, des d'urbanistes a promotors. Jaume Oliu, vicepresident de la plataforma i responsable de Real State de Banc Sabadell, recorda que «el 40% de la població de l'àrea metropolitana fa un sobreesforç per accedir a la vivenda i hi destina més del 30% dels seus ingressos». Una conjuntura que converteix en «interessant» la proposta del pla municipal dels Aprop si aconsegueixen l'equilibri entre «assequibles i dignes», però que estan lluny de ser una solució davant de l'enorme dèficit acumulat. Per això, defensa tant crear més vivendes per frenar el risc d'exclusió social, com facilitar l'accés als que no ho aconsegueixen pels alts preus a la ciutat. «És necessària més oferta, construir més, agilitar tràmits, flexibilitzar tipus de vivenda...». ¿Quines? Contempla «unitats molt petites amb espais compartits si són innovadores i de qualitat», anant més enllà de les limitacions de la cèdula d'habitabilitat; i activar els centenars de locals comercials en desús que hi ha a la ciutat per fer-los residencials. O guanyar altura en edificis consolidats.

elperiodico.cat 13/10/2019

Coses a tenir en compte a l'hora de llogar un pis

Tots els pisos que es lloguen han de disposar de certificat energètic, cèdula d'habitabilitat i certificat d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió.

regio7.cat 24/06/2019

Tancada de la PAH per reclamar a les administracions reallotjaments dignes

Una altra demanda té a veure amb la mesa d'emergències que actualment a Barcelona té unes 450 famílies en llista d'espera. Diu que queden fora d'aquest servei les persones que han estat desnonades d'un pis sense cèdula d'habitabilitat, un fet que "no troben just".També demanen que hi hagi un canvi en l'accés a la mesa. Posen d'exemple un cas: quan una família no pot pagar el lloguer de l'habitatge no pot demanar apuntar-se a la mesa d'emergències fins que no tingui una ordre de desnonament. La PAH vol que aquest servei pugui anticipar-se al desnonament i ofereixi abans una solució per als afectats.

beteve.cat 21/06/2019

Un 10% dels habitatges de Tortellà estan deshabitats

L'Ajuntament ha fet un cens sobre els habitatges buits del nucli antic. Dels 400 habitatges que hi ha aproximadament al nucli antic de Tortellà, entre 40 i 50 estan buits. Alguns dels habitatges no tenen cèdula d'habitabilitat i molt pocs estan destinats a la funció de pis turístic. Es vol fer una segona part de l'estudi que contempli la creació de línies d'ajut i exempcions d'impostos per promoure rehabilitacions.

diaridegirona.cat 05/06/2019

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-21. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.